"Mali Szefowie": Julka i Bruno w pojedynku na zapiekanki!

"Mali Szefowie": Pojedynek na zapiekanki!
Mali Szefowie by MasterChef Junior – pojedynki najlepiej gotujących dzieci w Polsce trwają!

Nowe drużyny Bruno vs. Julka i Mateusz vs. Stefcia zaprezentują swoje ulubione przepisy. Zasady są proste: jeden odcinek to jeden przepis Wy decydujecie kto wygrywa!

Oglądajcie we wtorki i czwartki na www.tvn.pl, a od piątku do poniedziałku na Fb TVN będziecie mogli zagłosować na swoje ulubione danie.

Wszystkie przepisy znajdziecie na: Uwielbiam.pl

Zaczynamy pojedynek na zapiekanki. Julka pokaże Wam sposób na ciekawe użycie płatków śniadaniowych. Kto by jadł quiche? Łapka w górę ;)

ZAPIEKANKI – QUICHE

#TEAMJULKA

przepis cz.1
przepis cz.1

przepis cz.1

przepis cz.2
przepis cz.2

przepis cz.2

CZAS: 60 MIN

PORCJE: 6

1. Płatki mieszamy z otrębami i gnieciemy. Dodajemy rozpuszczone masło. Całość ugniatamy do jednolitej masy. Dodajemy odrobinę wody, jeśli zajdzie taka potrzeba. Masę wykładamy na formę. Pieczemy ją w 180 stopniach przez 10 minut.

2. Farsz: kroimy cebulę na drobno podsmażamy na maśle, na to wrzucamy pokrojone w plasterki pieczarki, podsmażamy, dorzucamy suszone pomidory pokrojone w kawałeczki i jak zmięknie, wrzucamy szpinak. Na koniec dodajemy przeciśnięty czosnek i doprawiamy przyprawami. Zostawiamy do ostygnięcia.

3. W drugim naczyniu rozbijamy jajka, mieszamy wraz z śmietaną, startym parmezanem i doprawiamy.

4. Jak wszystko ostygnie. Warzywa z sosem jajeczno-śmietanowym i wylewamy na spód – na koniec sypiemy jeszcze serem i zapiekamy 10-15 minut aż masa się zetnie 180 stopni.

5. Na koniec przygotowujemy sos: pomidory zgniatamy, dodajemy czosnek, zioła, sól i pieprz.

#TEAMJULKA #JULKACYMBALUK #BRUNOPLUCINSKI #MASTERCHEFJUNIOR #ZAPIEKANKA #SZYBKIOBIAD #LUNCH #YUM #FOODIE #HEALTHYFOOD #ZDROWO #QUICHE #FRANCJA #TARTA #UWIELBIAM.PL

Źródło zdjęcia głównego: mat.prasowe

podziel się:

Pozostałe wiadomości