Szokujące potrawy: Barani mózg, głowa rekina, a na osłodę – deser z duriana!

Szokujące potrawy - odc. 2
Jarek Nowak objeżdża świat, by spróbować najbardziej szokujących potraw! Co zaskoczy go tym razem? Czy odważy się spróbować wszystkiego, co zaproponują mu tubylcy?

Singapur to państwo-miasto, które nie tylko zachwyca, ale przede wszystkim szokuje i zaskakuje. Jarek Nowak wybierze się tam, by poszukać najdziwniejszych potraw i prawdziwych przysmaków kuchni azjatyckiej. Degustację lokalnych specjałów rozpocznie od zupy z ptasich gniazd, uważanej przez miejscowych za największy rarytas.

2. odcinek „Szokujących potraw” 8 czerwca o godz. 10:50 w Travel Channel.

Zobacz, co działo się w poprzednim odcinku:

Szokujące potrawy odc. 1

Szokujące potrawy: Ekstremalnie ostre papryczki!
Szokujące potrawy: Ekstremalnie ostre papryczki!
Szokujące potrawy: Piranie, które potrafią zjeść bawoła
Szokujące potrawy: Piranie, które potrafią zjeść bawoła
Szokujące potrawy: Najlepsze amazońskie wiagry
Szokujące potrawy: Najlepsze amazońskie wiagry
Szokujące potrawy: Strzałki, które mogły zabić teściową!
Szokujące potrawy: Strzałki, które mogły zabić teściową!

Szokujące potrawy odc. 1

Głównym składnikiem potrawy jest suszona ślina jaskółek o niezwykłych właściwościach zdrowotnych. Za porcję takiej zupy trzeba naprawdę słono zapłacić… Na talerzu prowadzącego znajdzie się też barani mózg i głowa rekina, a na osłodę smakowych doznań – deser z duriana, czyli najbardziej śmierdzącego owocu świata.

Sprawdź galerię do 2. odcinka:

Szokujące potrawy - odc. 2
Szokujące potrawy - odc. 2
Szokujące potrawy - odc. 2
Szokujące potrawy - odc. 2
Szokujące potrawy - odc. 2
+12
Zobacz galerię

Szokujące potrawy - odc. 2

Czy Jarek stanie na wysokości zadania i spróbuje tych szokujących potraw? Co jeszcze znajdzie się w jego menu?

Źródło zdjęcia głównego: Jacek Klisowski

podziel się:

Pozostałe wiadomości